Karta Wskazań Efektywnego Partnerstwa Biznes-NGO podpisana!

11 września 2014 roku podpisana została  Karta Wskazań Efektywnego Partnerstwa Biznes-NGO. Twórcą Karty jest Fudacja Duende. Karta to efekt jej pięcioletnich doświadczeń w budowaniu platformy porozumienia biznes-NGO. Platformą tą jest znany w całej Polsce program Konkordia, którego partnerem jest Fundacja PZU.

W dniu 11 września 2014 w siedzibie Konfederacji Lewiatan odbyło się uroczyste podpisanie Karty Wskazań Efektywnego Partnerstwa Biznes-NGO. W obecności kluczowych przedstawicieli świata biznesu i organizacji pozarządowych doszło do wyjątkowego wydarzenia w historii współpracy wrażliwego społecznie biznesu oraz organizacji pozarządowych na terenie naszego kraju.

Pomagając ludziom, przyrodzie, otoczeniu podejmujemy konkretne zobowiązanie, że nasza pomoc będzie skuteczna i efektywna. Wielkie poświęcenie, wielkie środki, ciężka praca - wszystko to nie ma sensu, jeśli efekt jest mizerny" - tłumaczy Jorge Gimeno, Prezes Zarządu Fundacji Duende. –  „Dlatego tak wielką wagę przywiązujemy do myślenia efektami naszego zaangażowania i do mierzenia tych efektów, co nie jest jeszcze takie powszechne w naszym kraju" - dodaje.

Treść Karty Wskazań Efektywnego Partnerstwa Biznes-NGO dostępna jest na stronie Konkordii: http://konkordia.org.pl/karta-wskazan/