Statuetka Szlachetnej Paczki ponownie dla Fundacji PZU

– Dziękuję, że razem udało nam się zrobić tak wiele dobrego i po raz kolejny zainspirowaliśmy tysiące ludzi do zmiany swojego życia – powiedział ks. Jacek WIOSNA Stryczek.
Fundacja PZU, strategiczny partner Szlachetnej Paczki, już od 3 lat organizuje wśród pracowników Grupy PZU pomoc dla najbardziej potrzebujących rodzin w kraju. Wolontariusze PZU przeszli ponadto cykl szkoleń, gdzie uczyli się jak motywować i angażować innych do pomocy. W tym roku w projekt Szlachetna Paczka włączyła się również firma PZU, która m. in.  zaprojektowała specjalną aplikację dla swoich pracowników. Dzięki niej każdy mógł z łatwością zaprosić swoich znajomych do pomocy i wspólnie skompletować listę zakupów dla potrzebujących rodzin. Nad  realizacją szkoleń i koordynacją działań pracowników PZU  czuwali Regionalni Liderzy Wolontariatu Grupy PZU.

W 2014 roku w pomoc zaangażowało się 3060 pracowników PZU, którzy pomogli 85 potrzebującym rodzinom, a łączna wartość przekazanych darów wyniosła niemal 200 tysięcy złotych.

Łącznie SZLACHETNA PACZKA dotarła z pomocą do 19 580 rodzin w potrzebie.