Fundacja PZU zaprasza na bieg charytatywny

Już w najbliższą sobotę, 9 maja nad poznańską Maltą odbędzie się IV Bieg Na Tak – Run of Spirit. Ponad 1000 osób weźmie udział w jedynej w Polsce charytatywnej imprezie biegowej. Partnerem strategicznym wydarzenia od 2014 r. jest Fundacja PZU.

Główną ideą przyświecającą imprezie Bieg Na Tak - Run of Spirit jest wspólna rywalizacja i aktywność sportowa bez względu na stopień sprawności uczestników. Na tych samych zasadach, ale na różnych dystansach rywalizować będą amatorzy i profesjonaliści, dzieci, dorośli i seniorzy, osoby z niepełnosprawnością i osoby pełnosprawne. Bieg Na Tak – Run of Spirit jest integracyjną imprezą charytatywną – cały dochód z biegu przeznaczony jest na zakup sprzętu rehabilitacyjnego i pomocy do terapii dla osób z niepełnosprawnością intelektualną – podopiecznych Stowarzyszenia Na Tak.

Wśród wielu atrakcji towarzyszącemu biegowi pikniku integracyjnego na uwagę zasługuje akcja Fundacji PZU „Podziel się kilometrem” – za każdy dodatkowy kilometr przejechany na rowerze lub bieżni, Fundacja przekaże 10 zł na cel charytatywny Biegu Na Tak.

Więcej informacji tutaj.