Wyniki konkursu „Młodzi niepełnosprawni - pełnosprawni z PZU 2015”

Zakończyła się tegoroczna edycja konkursu dotacyjnego Fundacji na dofinansowanie organizacji społecznych na działania z obszaru pomocy społecznej. Gratulujemy zwycięzcom!

Fundacja PZU prowadzi konkurs „Młodzi niepełnosprawni - pełnosprawni z PZU” od 2005 roku. Jego celem jest zwiększenie samodzielności, sprawności i aktywności społecznej osób niepełnosprawnych oraz wsparcie ich rodzin poprzez zorganizowane formy opieki nad niepełnosprawnymi na obszarach wiejskich i w małych miastach do 30 tys. mieszkańców.

Dzięki otrzymanym dotacjom organizacje będą mogły przeprowadzić nowatorskie i modelowe projekty edukacyjne, rehabilitacyjne i integracyjne, kierowane do osób niepełnosprawnych i ich rodzin.

W tegorocznej edycji otrzymaliśmy 102 wnioski. Dotacje otrzymało 25 organizacji, których projekty zostały najlepiej ocenione przez 4-osobową komisję konkursową złożoną z niezależnych ekspertów oraz przedstawicieli Fundacji PZU.

Wykaz organizacji, którym przyznano dotacje (POBIERZ)

Dotacje przyznano we wnioskowanych kwotach.

Zwycięzcom gratulujemy i zapraszamy na szkolenie dla koordynatorów, które obędzie się 26 czerwca o godz.10:00 w siedzibie PZU w Warszawie przy Al. Jana Pawła II 24.

O szczegółach poinformujemy w odrębnej korespondencji e-mailowej.

W razie pytań prosimy o kontakt z Anną Hincz: ahincz@pzu.pl; 22 582 45 77