PZU Rodzinna Gra Terenowa - InteGRA

W sobotę, 27 czerwca w krakowskim Lesie Wolskim odbędzie się charytatywna gra na orientację. Fundacja PZU zaprasza rodziny do wspólnego pomagania.

InteGRA to gra terenowa dla całych rodzin. Każdy zdobyty w niej punkt za wykonane zadanie Fundacja PZU zamieni na złotówkę dla wybranej przez uczestników organizacji: Domu Małego Dziecka im. Jana Brzechwy, Hospicjum Św. Łazarza oraz Stowarzyszenia Pomocy Niepełnosprawnych „Bądźcie z Nami". Organizacjom tym pomagają na co dzień wolontariusze PZU wraz ze swoimi rodzinami w ramach programu wolontariatu rodzinnego.

Wolontariat Rodzinny PZU opiera się na przekonaniu, że granica pomiędzy światem korporacji, aświatem zewnętrznym jest znikoma i nie stanowi bariery, a działalność filantropijna angażująca członków rodziny może stanowić doskonałą alternatywę dla wspólnie spędzonego czasu. Dlatego Fundacja PZU umożliwia pracownikom PZU angażowanie swoich mężów, żony, dzieci, wnuków, czy dziadków w wolontariat i aktywność społeczną na rzecz miejscowości, w których żyją i pracują. W 2015 r. pilotażowy program Wolontariatu Rodzinnego PZU prowadzony jest  3 miejscowościach – Krakowie, Katowicach i Wrocławiu.

W Katowicach w grze wzięło udział prawie 50 rodzin, które w sumie zdobyły 1011 punktów. Dzięki nim wsparcie finansowe otrzymają: Stowarzyszenia „Przystań”, Domu Aniołów i Fundacji Aktywnej Rehabilitacji - organizacje na co dzień wspierane przez wolontariuszy PZU i ich rodziny.

Więcej informacji i zapisy: www.integrakrakow.pl