PZU Rodzinna Gra Terenowa w Wojnowicach - InteGRA

W sobotę, 5 września 2015 r. w Wojnowicach k. Wrocławia odbyła się trzecia PZU Rodzinna GRA Terenowa – InteGRA. Wzięła w niej udział rekordowa liczba 130 rodzin!

Niecodzienne emocje, idealna pogoda, piękna okolica rozpościerająca się wokół Zamku na Wodzie w Wojnowicach, a do tego radość wspólnego pomagania. Podczas wrześniowej InteGRY ponad pół tysiąca uczestników wykonywało zadania na poszczególnych etapach gry terenowej. Wśród nich było m. in. pokonywanie przeszkód na wózku inwalidzkim, łamanie szyfru do sejfu, sprawdzenie wiedzy z bajek, rozpoznawanie tropów zwierząt czy utrzymanie się na równoważni. Każdy członek rodzinnej drużyny odnalazł zadanie idealne dla siebie.

Rodziny uczestnicząc we wspaniałej zabawie, zdobywały punkty, zamienione później na złotówki i przekazane organizacjom objętym pomocą Wolontariatu Rodzinnego PZU. Poprzez InteGRĘ w Wojnowicach uczestnicy wspierali Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Zawoni, Zespół Szkół Specjalnych w Żmigrodzie i Stowarzyszenie Pomocy Dzieciom i Ich Rodzinom w Szczególnie Trudnej Sytuacji Życiowej „ISKIERKA” we Wrocławiu.

Gry terenowe są częścią dużego projektu mającego na celu rozwój Wolontariatu Rodzinnego PZU i stworzenie standardów wolontariatu rodzinnego na rynku polskim. Merytorycznie całość projektu wspiera Fundacja Humanites, a organizację gry terenowej Stowarzyszenie Tropiciel.

Honorowy patronat nad PZU Rodzinną Grą Terenową objął Prezydent Miasta Wrocław oraz Wrocławskie Centrum Rozwoju Społecznego.

Zobacz pełną galerię wydarznia!