Rozstrzygnięcie konkursu Fundacji Wisławy Szymborskiej i Fundacji PZU - „Warsztaty słowa”

Znamy już zwycięzców konkursu „Warsztaty słowa” w kategorii fanpage o poezji. Nagrodę główną otrzymują uczniowie z II LO z Rabki-Zdroju za stworzenie i prowadzenie profilu na Facebooku „XX wiek w poezję ubrany”. Serdecznie gratulujemy zwycięzcom.

Fundacja Wisławy Szymborskiej we współpracy z Fundacją PZU uruchomiły we wrześniu ogólnopolski program promocji czytelnictwa w szkołach ponadgimnazjalnych w miejscowościach do 100 tys. mieszkańców. Na projekt składają się cykl spotkań warsztatowych, powstała także platforma zawierająca pakiety materiałów edukacyjnych dla nauczycieli. Konkurs na fanpage dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych jest także jednym z elementów programu.

„Najbardziej uporządkowany, strategicznie zaplanowany i różnorodnie prowadzony fanpejdż spośród zgłoszonych do konkursu. Na duże wyróżnienie zasługuje spójność formy: biografie / cytaty / myśl dnia. Autorzy dbają o kontakt z odbiorcami - ich posty wywołują dużo komentarzy, zachęcają do komentowania i dyskusji. Największym wyróżnikiem tej strony są analizy poetyckie, które znajdują się pod postami”. – tak uzasadnia wybór zwycięzcy Zuzanna Karwat z firmy Socjomania.

Zachęcamy do ‘polubienia’ zwycięskiego fanpage’a.

Fundacja PZU jest Partnerem Strategicznym Fundacji Wisławy Szymborskiej oraz programu „Warsztaty słowa” oraz fundatorem Nagrody im. Wisławy Szymborskiej.