Wyniki konkursu "PZU z kulturą 2016"

Zakończyła się tegoroczna edycja konkursu dotacyjnego Fundacji PZU na dofinansowanie organizacji społecznych w zakresie edukacji kulturalnej. Gratulujemy zwycięzcom!

Celem konkursu „PZU z kulturą” jest zwiększenie dostępu do szeroko pojętej kultury dla dzieci i młodzieży szkolnej z terenów wiejskich i małych miejscowości (do 30 tys. mieszkańców), w szczególności do kultury tzw. wysokiej. Poprzez przyznane dotacje, Fundacja PZU dąży do zwiększenia wiedzy młodych na temat polskiego dziedzictwa kulturowego.

Dzięki otrzymanym dotacjom, organizacje będą mogły przeprowadzić interesujące i rozwijające wyjazdy połączone z wizytami w instytucjach kultury i towarzyszące im cykliczne warsztaty edukacyjne.

W tegorocznej edycji otrzymaliśmy 256 wniosków. Dotacje otrzymały 33 organizacje, których projekty zostały najlepiej ocenione przez 2-osobową komisję konkursową złożoną z przedstawicieli Fundacji PZU.

Poniżej przedstawiamy wykaz organizacji, którym przyznano dotacje.

WYNIKI KONKURSU "PZU Z KULTURĄ 2016" – 4 lipca 2016

L.p. Numer wniosku Nazwa organizacji Miasto realizacji Tytuł projektu
1 180/WKK/2016 Stowarzyszenie Przyjaciół Lubuskiego Teatru Zielona Góra, Małomice, Koźla, Niekarzyn, Siedlisko, Gościeszowice "Raz, dwa, trzy. Kultura i ty!"
2 323/WKK/2016 Stowarzyszenie Na Rzecz Szkoły Podstawowej w Kluszkowcach "Szansa" Kraków Dajmy Szansę Kulturze
3 444/WKK/2016 Stowarzyszenie na Rzecz Kultury i Edukacji w Dziwnowie Gmina Dziwnów TEO- Teatr, Edukacja, Opera
4 37/WKK/2016 Stowarzyszenie Kulturalno-Oświatowe Wsi Dominikowice Dominikowice Pociag do KULTURY!
5 79/WKK/2016 Stowarzyszenie Nowoczesność dla Rozwoju Gmina wiejska Pabianice Z kulturą na Ty w 2016
6 145/WKK/2016 Stowarzyszenie "Jutrzenka" wieś DŁUGOŁĘKA "ZAPRZYJAŹNIENI Z KULTURĄ"
7 324/WKK/2016 Stowarzyszenie Wspierania Rozwoju Dzieci i Młodzieży "Jesteś" w Węgorzewie Węgorzewo "Kultura bliżej nas - II edycja"
8 331/WKK/2016 STOWARZYSZENIE PRZYJACIÓŁ DZIECIĘCYCH I MŁODZIEŻOWYCH ZESPOŁÓW TAŃCA DZIAŁAJĄCYCH PRZY DOMU KULTURY W ŁĘCZYCY Łęczyca, Warszawa Z KULTURĄ ZA-PAN-BRAT
9 172/WKK/2016 Fundacja Przyjaciele Szkoły w Książenicach Warszawa, Żelazowa Wola, Brochów Na chopinowskim szlaku
10 4/WKK/2016 Stowarzyszenie Rozwoju Wsi Mostów Mostów, Wieliczka, Kraków Z Mostowa kulturalnie do Wieliczki i Krakowa
11 218/WKK/2016 Fundacja Rozwoju Wolontariatu Trzydnik Duży, Lublin SZKOLNA KULTUROMANIA
13 286/WKK/2016 Stowarzyszenie "Dla Przyszłości Gminy Wolanów" Bieniędzice, Mniszek, Sławno, Wolanów "Pociąg" do kultury na trasie Łódź - Warszawa
14 392/WKK/2016 Stowarzyszenie Sursum Corda Nowy Sącz - Kraków POCIĄG DO KULTURY
15 279/WKK/2016 Towarzystwo Przyjaciół Żydowa Żydowo i Czerniejewo Wielkopolska - tak blisko, a tak daleko...
16 298/WKK/2016 Rzymsko-Katolicka Parafia p.w. Wniebowzięcia NMP Chocianów , Lubin, Wrocław "Z kulturą za pan brat"!
17 336/WKK/2016 Stowarzyszenie Kulturalno - Oświatowe Wsi Ropica Polska Ropica Polska Z kulturą i sztuką za Pan Brat
18 30/WKK/2016 Stowarzyszenie Miłośników Czarnej Czarna, Zielona Góra, Międzyrzecz, Poznań, Wrocław Z kulturą mi do twarzy
19 21/WKK/2016 Stowarzyszenie Aktywni Razem Wólka Sokołowska Kulturalnie nakręceni
20 26/WKK/2016 STOWARZYSZENIE ROZWOJU MŁODZAW - NASZA PRZYSZŁOŚĆ MŁODZAWY DUŻE MALI KULTURALNI - MŁODZI ORYGINALNI
21 27/WKK/2016 Stowarzyszenie Rozwoju Wsi Jaksice Jaksice "Z kulturą wczoraj i dziś"
22 242/WKK/2016 Czernickie Stowarzyszenie Aktywnych Społecznie Czernice Borowe Kultura bliżej nas
23 268/WKK/2016 Stowarzyszenie "Szkoła w Srocku" Łódź, Piotrków Trybunalski ŁÓDZKIE PEŁNE COOLTURY, ŁÓDZKIE WARTE POZNANIA...
24 317/WKK/2016 Stowarzyszenie im. ks. Lucjana Morawskiego w Olszynach Olszyny PZU z Kulturą; "STOP! - Przystanek KULTURA"
25 344/WKK/2016 Stowarzyszenie Rozwoju Wiosek Wyspy Wolin Ładzin, Świnoujście, Szczecin "Ruszamy po nowe wrażenia"
26 415/WKK/2016 Stowarzyszenie Absolwentów i Przyjaciół Zespołu Szkół Rolniczych w Kaczkach Średnich na rzecz rozwoju szkoły i środowiska lokalnego Kaczki Średnie KULTURA-lnie przez ŻYCIE
27 436/WKK/2016 Stowarzyszenie Twórcza Inicjatywa Kulturalno- Oświatowa Rękoraj Kultura ponad wszystko
28 490/WKK/2016 Stowarzyszenie Pomocy Dzieciom Niepełnosprawnym "Możesz więcej" Nowy Zglechów, Warszawa Z kulturą możemy jeszcze więcej
29 492/WKK/2016 Stowarzyszenie Przyjaciół Zespołu Szkół Licealnych i Zawodowych im. Unii Europejskiej w Sulęcinie Sulęcin - Warszawa "Sen o Warszawie"
30 139/WKK/2016 Stowarzyszenie Pokój Organizacja Pożytku Publicznego Opole, Wrocław Poznajmy Teatry.
31 319/WKK/2016 Fundacja 'Tu brzoza' Bałdrzychów / Łódź Najazd na kulturę
32 335/WKK/2016 Borzymowski Klub Inicjatyw Kulturalnych BKIK Borzymów Z kulturą za pan brat
33 400/WKK/2016 STOWARZYSZENIE AKTYWNA SZKOŁA Secemin Przygoda z kulturą

WYNIKI KONKURSU "PZU Z KULTURĄ 2016" - 4 lipca 2016 r. - POBIERZ TUTAJ

Dotacje przyznano we wnioskowanych kwotach.

Zwycięzcom gratulujemy.

W razie pytań prosimy o kontakt z Joanną Wojkowską-Weil: jwojkowska@pzu.pl; 22 582 45 77