Wyniki konkursu "Młodzi niepełnosprawni - sprawni z PZU"

Zakończyła się tegoroczna edycja konkursu dotacyjnego Fundacji na dofinansowanie organizacji społecznych działających w zakresie pomocy społecznej i ochrony zdrowia. Gratulujemy zwycięzcom!

Celem konkursu „Młodzi niepełnosprawni - sprawni z PZU” jest zwiększenie samodzielności, sprawności i aktywności społecznej osób niepełnosprawnych (dzieci, młodzież i dorośli) oraz wsparcie ich rodzin poprzez innowacyjne zorganizowane formy opieki i aktywizacji nad niepełnosprawnymi na obszarach wiejskich i w małych miastach (do 30 tys. mieszkańców).

Dzięki otrzymanym dotacjom organizacje będą mogły opracować systemowe formy pomocy oraz przeprowadzić nowatorskie i modelowe projekty edukacyjne, rehabilitacyjne i integracyjne, kierowane do osób niepełnosprawnych i ich rodzin przy uwzględnieniu zaangażowania środowiska lokalnego.

W tegorocznej edycji otrzymaliśmy 111 wniosków. Dotacje otrzymało 19 organizacji, których projekty zostały najlepiej ocenione przez 3-osobową komisję konkursową złożoną z niezależnych ekspertów oraz przedstawiciela Fundacji PZU.

Poniżej przedstawiamy wykaz organizacji, którym przyznano dotacje.

WYNIKI KONKURSU „MŁODZI NIEPEŁNOSPRAWNI – SPRAWNI Z PZU” edycja 2016 – 11 lipca 2016

Numer wniosku Nazwa organizacji Miasto realizacji Tytuł projektu
17/WKO/2016 Lokalna Grupa Działania Ziemi Sandomierskiej Krzcin "Zajęcia edukacyjne z zakresu upowszechniania ekologii z elementami hortiterapii”
165/WKO/2016 Stowarzyszenie Rodziców Dzieci Specjalnej Troski Tuchola Hortiterapia - mamy zielone pojęcie
127/WKO/2016 Rehabilitacja bez barier miejscowości wiejskie w gminie Inowrocław (Orłowo, Tupadły) Witajcie w naszej bajce – rehabilitacja psychoruchowa dzieci, młodzieży i dorosłych oraz ich rodzin
97/WKO/2016 Stowarzyszenie Rodziców, Opiekunów i Przyjaciół Osób Niepełnosprawnych "Pomocna Dłoń" Myślibórz Od sprawności do samodzielności
92/WKO/2016 Stowarzyszenie Osób Niepełnosprawnych Ruchowo ich Rodzin i Przyjaciół "Prometeus" Konopiska Aktywni z PZU
46/WKO/2016 Stowarzyszenie „Nasza Gmina” Pień Z harcerstwem w dorosłe życie - rewalidacja osób niepełnosprawnych intelektualnie w oparciu o metodę
120/WKO/2016 Stowarzyszenie na Rzecz Dzieci i Osób z Niepełnosprawnością Radosny Zakątek Aleksandrów Kujawski Wszystko mogę z PZU
185/WKO/2016 Stowarzyszenie na rzecz osób niepełnosprawnych Radość Piaski Punkt wspierania rodziców i dzieci niepełnosprawnych - Chwila dla Siebie
134/WKO/2016 Stowarzyszenie Pomocy Dzieciom Niepełnosprawnym "Możesz więcej." Nowy Zglechów Cokolwiek się robi, nie sposób nie komunikować.
9/WKO/2016 Liwskie Stowarzyszenie Wspierania Przedsiębiorczości oraz Aktywizacji Społeczności Lokalnej Gmina Liw Nie jesteś sam
148/WKO/2016 Fundacja INKLUZJA-Edukacja Włączająca Skawina Dziecięca INKLUZJA
119/WKO/2016 STOWARZYSZENIE POMOCY DZIECIOM NIEPEŁNOSPRAWNYM "LEPSZE JUTRO" Włodawa Chcemy być tacy sami... wsparcie rodzin borykających się z niepełnosprawnością dziecka.
131/WKO/2016 Stowarzyszenie Centrum Rozwoju Fabianów W lustrze życia
93/WKO/2016 FUNDACJA MAM TĘ MOC Błonie, Łomianki, Ożarów, Izabelin, Kampinos, Leszno, Stare Babice, Karczew, Celestynów, Kołbiel, Osiek, Sobienie, Wiązowna OD KROKU DO GALOPU
50/WKO/2016 Stowarzyszenie Osób Niepełnosprawnych w Wołowie Wołów Czas dla nas
100/WKO/2016 Stowarzyszenie Rodziców i Sympatyków Na rzecz Osób z Upośledzeniem Umysłowym Ostrzeszów Wielkopolska na weekend - aktywnie, bezpiecznie i samodzielnie
146/WKO/2016 "Czemu Nie?!" miejscowości powiatu wałbrzyskiego Terapia z pomysłem
22/WKO/2016 Stowarzyszenie Kulturalno-Oświatowe Wsi Dominikowice Kobylanka, woj. małopolskie Zasługujemy na szanse!

WYNIKI KONKURSU „MŁODZI NIEPEŁNOSPRAWNI – SPRAWNI Z PZU” – 11 lipca 2016 r. – POBIERZ TUTAJ

Zwycięzcom gratulujemy.

W razie pytań prosimy o kontakt z Joanną Wojkowską-Weil: jwojkowska@pzu.pl; 22 582 45 77