Wyniki konkursu "Z PZU po lekcjach”

Zakończyła się tegoroczna edycja konkursu dotacyjnego Fundacji PZU
na dofinansowanie organizacji społecznych w zakresie działań edukacyjnych.

Gratulujemy zwycięzcom!

Celem konkursu „Z PZU po lekcjach” jest wsparcie inicjatyw edukacyjnych
i wyrównujących szanse społeczne, kierowanych do uczniów szkół z obszarów wiejskich i małych miast (do 30 tys. mieszkańców), poprzez zorganizowanie dodatkowych zajęć pozalekcyjnych, wykraczających poza edukacyjną ofertę szkoły.

Przyznane dotacje pozwolą beneficjentom na realizację nowatorskich, długofalowych projektów, a ich ścisła współpraca ze szkołami i nauczycielami, przy uwzględnieniu edukacji rówieśniczej i zaangażowaniu środowiska lokalnego wpłynie na rozwój zdolności, kreatywności i pasji uczniów. Efektem realizowanych projektów będzie także poprawa standardów nauczania
oraz możliwość praktycznego zastosowania nabytej w szkole wiedzy.

W tegorocznej edycji otrzymaliśmy 353 wnioski. Dotacje otrzymało
30 organizacji, których projekty zostały najlepiej ocenione przez 3-osobową komisję konkursową złożoną z 2 niezależnych ekspertów oraz przedstawiciela Fundacji PZU.

Poniżej przedstawiamy wykaz organizacji, którym przyznano dotacje.

WYNIKI KONKURSU „Z PZU po lekcjach”
edycja 2016 – 29 lipca 2016

Nr wniosku Nazwa wnioskodawcy Miasto realizacji Projektu Tytuł Projektu
541/WKE/2016 Jasielskie Stowarzyszenie Przedsiębiorców Kołaczyce, Osobnica. Trzcinica, Warzyce, Jasielska Młodzieżowa Akademia Przedsiębiorczości
202/WKE/2016 Stowarzyszenie Inicjatyw Lokalnych "Pokolenia" Rozniszew Wszystkie ręce na scenę, czyli każdy może tworzyć teatr.
422/WKE/2016 Stowarzyszenie Promocji i Rozwoju Wsi Handzlówka Handzlówka Produkt Turystyczny -Handzlówka
3/WKE/2016 Stowarzyszenie TALENT Łączna, Żukowo, Psary, Pogorzela, Nowy Dwór Gdański, Włodawa, Kołaczkowo, Pszczyna, Chmielnik, Gołdap Programuj u siebie
711/WKE/2016 Raciechowice 2005 Raciechowice Na styku dwóch kultur - Krakowiacy i Górale Gminy Raciechowice
664/WKE/2016 Stowarzyszenie Rozwoju i Promocji Wsi Wysin Wysin, Głodowo, Garczyn Wysiński Nobel 2016
183/WKE/2016 Fundacja Centrum Inicjatyw Ożarów, Sadurki, Miłocin Z PZU po lekcjach. Rok z wolontariatem.
721/WKE/2016 Ludowy Uczniowski Klub Sportowy „Trójka” w Węgorzynie Węgorzyno "Ruch jest wstanie zastąpić każdy lek, ale wszystkie leki razem wzięte nie zastąpią ruchu"
692/WKE/2016 STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU WSI RUDNIK W RUDNIKU Rudnik, Zebrzydowice Sportowe Rudki
629/WKE/2016 Sławęcińskie Stowarzyszenie Inicjatyw Lokalnych Województwo zachodniopomorskie, gmina Pyrzyce, Ryszewko, Okunica, Żabów, Brzesko Do góry nogami! #3
18/WKE/2016 Stowarzyszenie Małe Radości Margonin Zbadaj świat wokół nas, czyli jak zostać młodym inżynierem
303/WKE/2016 Stowarzyszenie "Jedlnia Dzieciom" Jedlnia-Letnisko Aktywizacja i integracja społeczności lokalnej skupiona wokół działań kulturalnych i sportowych.
568/WKE/2016 Stowarzyszenie na rzecz przeciwdziałania zjawiskom patologii społecznej "AMOS" Radłów KRAINA ROZMAITOŚCI - ogólnorozwojowe warsztaty dla dzieci z wykorzystaniem technik twórczości
442/WKE/2016 Nadbużańskie Towarzystwo Oświatowe 'Moja Wieś” Centrum Rozlewisko nad Bugiem (Popowo, Parcele, Gąsiorowo, Nowa Wieś) "Z kultura nad Bugiem"
195/WKE/2016 Stowarzyszenie Academia Economica powiat sierpecki, powiat gostyniński, gmina Gąbin Warsztaty Academia Robotica
603/WKE/2016 Stowarzyszenie SZOK- Skuteczni, Zdecydowani, Operatywni, Kreatywni Radlin „Eksperymentuj, poznawaj, odkrywaj, zrozum”.
727/WKE/2016 Stowarzyszenie Aktywizacji Społecznej i Twórczej Młodzieży INTERSUM Żychlin Kuźnia talentów
594/WKE/2016 Stowarzyszenie "Nasza wieś" Frączki "Dotknij i usłysz kulturę Warmii"
44/WKE/2016 Stowarzyszenie Przyjaciół Dzieci „Trampolina” Lubaczów Dziecięca Akademia Przyszłości
618/WKE/2016 Stowarzyszenie Kulturalno- Oświatowe "Patria" w Staszkówce Staszkówka Uczę się, bawię i rozwijam - wiem, wykorzystuję, działam.
686/WKE/2016 Stowarzyszenie Muzeum PGR w Bolegorzynie Nowe Worowo "Z Fundacją PZU - rozwijamy się tu!"
591/WKE/2016 Klub Sportowy „Pogoń” Łapy Gmina i Miasto Łapy Łapska kuźnia młodego mistrza
688/WKE/2016 Stowarzyszenie "Razem dla Szkół" Biskupice Nasza Polska, nasza Puszcza Pyzdrska i jej okolice, a my tutaj - Biskupice!
673/WKE/2016 Czernickie Stowarzyszenie Aktywnych Społecznie Chojnowo, Węgra, gm. Czernice Borowe Przez taniec, muzykę i teatr do rozwoju ruchowo- intelektualnego dzieci.
552/WKE/2016 GMINNY LUDOWY KLUB SPORTOWY NADARZYN Gmina Nadarzyn Sportowy Nadarzyn - „SPORT to najlepsza zabawa”
275/WKE/2016 Fundacja Pogodna Szkoła Nieznamierowice „Szkoła po lekcjach tętni życiem”
158/WKE/2016 Ex Litteris Libertas Pracownia Orange w Węgrzynowicach Sztuka w każdym calu
96/WKE/2016 Stowarzyszenie „Przyjazne Roszki” Roszki Sprawdźmy się w 3.D(yscyplinach), czyli coś dla głowy i dla ciała – całość będzie doskonała!
307/WKE/2016 Stowarzyszenie Twórców Kultury Powiśla Dąbrowskiego Dąbrowa Tarnowska Studnia Możliwości
211/WKE/2016 STOWARZYSZENIE "PRZYJACIEL PIĄTKI" Wolsztyn Przedsiębiorcze dziecko – wiem, rozumiem, działam.

WYNIKI KONKURSU „Z PZU po lekcjach” – 29 lipca 2016 r. – POBIERZ TUTAJ

Zwycięzcom gratulujemy.

W razie pytań prosimy o kontakt z Joanną Wojkowską-Weil: jwojkowska@pzu.pl; 582 45 77