Wyniki konkursu "Z Fundacją PZU po lekcjach"

Zakończyła się tegoroczna edycja konkursu dotacyjnego Fundacji PZU na dofinansowanie organizacji społecznych w zakresie działań edukacyjnych.

Celem konkursu „Z Fundacją PZU po lekcjach” jest wsparcie ciekawych i rozwijających inicjatyw edukacyjnych, wyrównujących szanse społeczne, kierowanych do uczniów szkół z obszarów wiejskich i małych miast (do 30 tys. mieszkańców).

Dzięki otrzymanym dotacjom organizacje będą mogły zrealizować nowatorskie i długofalowe projekty, a ścisła współpraca ze szkołami i nauczycielami, przy uwzględnieniu edukacji rówieśniczej i zaangażowaniu środowiska lokalnego pozwoli wpłynąć na rozwój zdolności, aktywności, ciekawości świata, kreatywności i pasji uczniów. Efektem realizowanych projektów będzie także poprawa standardów nauczania, rozwinięcie talentów oraz możliwość praktycznego zastosowania nabytej w szkole wiedzy.

W tegorocznej edycji otrzymaliśmy 210 wniosków. Dotacje przyznano 28 organizacjom. Projekty oceniała 3-osobowa Komisja Konkursowa złożona z niezależnych ekspertów oraz przedstawiciela Fundacji PZU.

Poniżej przedstawiamy wykaz organizacji, którym przyznano dotacje.

WYNIKI KONKURSU „Z FUNDACJĄ PZU PO LEKCJACH” edycja 2017

Numer wniosku Nazwa wnioskodawcy Tytuł projektu
14/WKE/2017 Stowarzyszenie Na Rzecz Dzieci i Młodzieży "Rozwiń skrzydła" Oferta bezpłatnych zajęć pozalekcyjnych dla uczniów Szkoły Podstawowej w Woli Radziszowskiej
29/WKE/2017 Stowarzyszenie Oświatowe "Przyjazna Szkoła" Szkolna Akademia Rozwoju
49/WKE/2017 Stowarzyszenie Forum Oświatowe Klucze LOTNI - Logika, Obserwacja, Turystyka, Nauka, Integracja
62/WKE/2017 Fundacja Centrum Inicjatyw Z PZU po lekcjach. Warto pomagać!
76/WKE/2017 Stowarzyszenie Rodziców i Przyjaciół Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Brzeźnicy Poznajemy bohaterów - śladami żołnierzy niezłomnych.
83/WKE/2017 Stowarzyszenie Przyjaciół Wsi Niedźwiedzice Przepraszam - Tworzy się!
109/WKE/2017 Stowarzyszenie Przyjaciół Szkoły Podstawowej nr 1 im. Ludwika Holesza w Świerklanach "Inicjatywa" AKADEMIA MŁODEGO EKOLOGA
113/WKE/2017 Nadbużańskie Towarzystwo Oświatowe 'Moja Wieś" Kultura w Centrum
122/WKE/2017 Stowarzyszenie Edukacja Przyszłości Czy to czary?
128/WKE/2017 Fundacja Przyjaciele Szkoły w Książenicach Pamiętajcie o ogrodach
134/WKE/2017 Stowarzyszenie Rodziców Ziemi Niechanowskiej Małe wioski, wielkie plany, w nich zajęcia odbywamy!
149/WKE/2017 STOWARZYSZENIE PRZYJACJÓŁ PUBLICZNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 4 IM. KORNELA MAKUSZYŃSKIEGO W STRZEGOMIU "PRZYJACIELE CZWÓRKI" Odkrywcy Talentów
157/WKE/2017 Stowarzyszenie "Nowe Szlaki" Jesteśmy kreatywni
189/WKE/2016 Stowarzyszenie Barciańska Inicjatywa Oświatowa "Mam talent, rozwijam pasje..."
192/WKE/2017 Stowarzyszenie "Z Serca" "Za kurtyną dziecięcej wyobraźni"
204/WKE/2017 STOWARZYSZENIE RODZICÓW NA RZECZ POMOCY SZKOLE "NASZA SZKOŁA" Decoupage - nasze wariacje
207/WKE/2017 Fundacja Instytut Aktywizacji i Rozwoju Społecznego Z naturą po zdrowie
212/WKE/2017 Stowarzyszenie Kulturalno-Oświatowe Wsi Ropica Polska Robotyka i programowanie kluczem do rozwoju młodego człowieka
238/WKE/2017 Stowarzyszenie na Rzecz Szkoły w Lubiewie "Szkoła z pomysłem" "AKTYWNIE- KREATYWNIE"
251/WKE/2017 Fundacja na Rzecz Psychoprofilaktyki Społecznej PRO-FIL Zajęcia dodatkowe mega rozwojowe
258/WKE/2017 Stowarzyszenie Przyjaciół Ziemi Radziłowskiej LEPSZE JUTRO
278/WKE/2017 Stowarzyszenie "Razem dla wsi" Szkoła kreatywnych zajęć
289/WKE/2017 Stowarzyszenie ,,Nadzieja Rodzinie" Po szkole w Wolnej Strefie
290/WKE/2017 FUNDACJA AKADEMIA ROZWOJU KREATYWNEGO Każdy może być odkrywcą
300/WKE/2017 Fundacja Einsteina Dzieci i młodzież rozwijają swoje skrzydła
309/WKE/2017 Stowarzyszenie "WOJAKOWA" "Jak przygoda to tylko z wiedzą, bo szkoła po lekcjach uczy, bawi, wychowuje i rozwija!"
331/WKE/2017 Stowarzyszenie Pomocy Dzieciom "Po lekcjach jest ciekawie"
359/WKE/2017 Fundacja Międzynarodowej Integracji Gospodarczej i Kulturalno-Turystycznej Na wspólnej pięciolinii

WYNIKI KONKURSU „Z FUNDACJĄ PZU PO LEKCJACH” edycja 2017 - POBIERZ TUTAJ

Zwycięzcom gratulujemy.