Prezentacja albumu „Władysław Stasiak. Służba Ojczyźnie”

Fundacja PZU wspólnie z Biurem Bezpieczeństwa Narodowego zorganizowała w dniu 22 listopada 2018 r. w Pałacu Prezydenckim prezentację albumu pt. „Władysław Stasiak. Służba Ojczyźnie”. Wydawnictwo powstało dzięki dofinansowaniu Fundacji PZU, a upamiętnia tragicznie zmarłego w katastrofie smoleńskiej Szefa Kancelarii Prezydenta RP, wcześniejszego szefa BBN, ministra spraw wewnętrznych i administracji oraz wiceprezydenta Warszawy. Wydarzenie uświetniła obecność Pary Prezydenckiej oraz Małżonki Władysława Stasiaka - Pani Barbary Stasiak. Swoimi wspomnieniami o śp. ministrze Stasiaku podzielili się m.in. Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Andrzej Duda, Pani Barbara Stasiak, a w imieniu Fundacji PZU – członek zarządu Pani Marta Wolańska.

Fundację PZU reprezentowały Prezes Zarządu Fundacji PZU Pani Jolanta Zabarnik-Nowakowska wraz z Członkiem Zarządu Martą Wolańską i Dyrektorem Biura Fundacji Agnieszką Ogrodowską.